Om mig

 

mikael krogdal

For efterhånden mange år siden begyndte jeg at bage brød. Det startede med et uforglemmeligt brød jeg købte i en lille café på Nørrebro i 2008 - jeg blev ved at komme tilbage efter mere. Det fantastiske ved det brød var, at hvis der var en smule tilbage dagen efter, smagte det stadig godt - det smagte anderledes men absolut ikke værre med lidt smør på. Ja selv efter to dage var det godt, smagen udviklede sig. Et år efter jeg spiste det brød første gang kom jeg i stedet i caféen for at købe papirposer til mine egne brød, som stadig ikke var lige så gode som idealet, men jeg knoklede videre i mit eget køkken.

Siden da har mange tilfældigheder, en tålmodig kone og gode venner været og er stadig involveret i rejsen. De har bragt mig til San Fransisco, hvor jeg har brugt en uge med mine helte i Tartine Bakery, til Nordsjælland hvor jeg har fundet Per Grupe og Danmarks bedste mel og en masse andre steder.

Jeg har holdt adskillige kurser for begyndere og øvede og jeg har hjulpet restauranter med at designe et brød der passer til deres udstyr og rutiner. Og ja, nu kan jeg uden at blinke sige, at jeg har nået det mål jeg satte ud med, jeg bager et bedre brød end det jeg smagte på Nørrebro i 2008. Men nu er målet det perfekte brød, og det lykkes jeg forhåbentlig aldrig med, for hvad skal jeg så tage mig til?